Vandaag zin om het zonnetje in huis te halen, daarom een heerlijk grieks gerecht. Stoofgerechten worden vaak gezien als een winters gerecht, maar zo zien wij dat niet. Heerlijk ook in de zomer. Deze stifado kan je heel goed eten met een griekse salade en stokbrood.

Kalí órexi.

Recept Afdrukken
Stifado
Een traditionele Griekse stoofschotel die oorspronkelijk gemaakt wordt van konijn, maar ook gemaakt kan worden van rundvlees.
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Grieks
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Grieks
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Uien en knoflook schoonmaken en fijnsnipperen.
  2. 2 tomaten inkruizen, onderdompelen in kokend water en ontvellen. Daarna tomaten halveren en pitjes verwijderen. Dan de tomaten in stukjes snijden.
  3. Vlees in grove dobbelstenen snijden. In snelkookpan olie verhitten en vlees ongeveer 7 minuten aanbraden tot het rondom bruin is.
  4. Toevoegen: de uien, knoflook en stukjes tomaat even mee braden. Daarna toevoegen de wijn, water, laurierblaadjes, kaneelstokjes, zout, peper, komijnpoeder,
  5. Met deksel op de snelkookpan vlees een half uur onder lage druk stoven.
  6. Ondertussen de sjalotjes schoonmaken en grote stukken halveren. De slajotjes 10 minuten koken in een pannetje.
  7. Na de stooftijd van een half uur, druk van de pan afhalen en de sjalotjes toevoegen. Daarna de snelkookpan weer onder druk zetten en nog eens 10 minuten stoven. (controleer gelijk even of er nog genoeg vocht in de pan zit, anders dit toevoegen).
  8. Na de 10 minuten stooftijd snelkookpan van druk afhalen en daarna de rest van de tomatenpartjes toevoegen en even mee bakken. Naar smaak azijn, peterselie en de oregano toevoegen.
Notities

Heerlijk met rijst of stokbrood.

Stifado
Getagd op:        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *