Ja dat kan. Soepen, compotes en smoothies maak je in de Philips Soupmaker in een handomdraai. Hij kan gladde soep, boerensoep, compote en smoothies maken. Tevens kan je hem ook als normale blender gebruiken. Door de inhoud van 1,2 liter kan je voor 4 personen soep maken. Roeren en in de gaten houden is niet meer nodig. Je soep staat binnen 20 a 25 minuten op tafel.

Sinds enkele dagen hebben wij een Philips Soupmaker. Nu ben ik (Monique) niet echt een soepmens, maar Roel vind het heerlijk. Vandaag gaan we voor de lunch een soeppie uitproberen, namelijk met zoete aardappelen, wortelen en kokosmelk. Het resultaat is een lekkere gebonden soep.

Bewaren

Bewaren

Recept Afdrukken
Zoete aardappel/wortel/kokos soep
Deze soep is een echte aanrader, heerlijk zoet en dankzij de aardappels ook erg vullend. Zoete aardappels bevatten veel vitaminen, mineralen en vezels. Bovendien hebben ze een lage glycemische index, wat er voor zorgt dat de suikers uit de aardappels langzaam worden opgenomen in je bloed. Daardoor ben je langer verzadigd en heb je voorlopig even geen honger. Ook wortels bevatten veel goede stoffen, zoals vitamine A, B en C. Om je weerstand optimaal te houden is het van belang om voldoende vitaminen te nuttigen, dus met deze soep gaat dat je zeker lukken!
Maaltijd voorgerecht
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Passieve Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd voorgerecht
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Passieve Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil de zoete aardappels en de winterpenen en snijd deze in blokjes.
  2. Snipper de ui en de knoflook.
  3. Doe alle droge ingrediënten in de soupmaker en doe dan de kokosmelk erbij. Doe nu zoveel water erbij tot je bij het max. streepje bent.
  4. Zet de soupmaker aan en kies voor programma 1 (gladde soep) en wachten maar tot de soep klaar is.
Notities

Uiteraard kan deze soep ook in een soeppan gemaakt worden.
- Doe een scheutje olijfolie in de pan en voeg de knoflook en ui toe. Laat deze even goudbruin bakken op middelhoog vuur. Voeg daarna de zoete aardappels, wortels, water en groentebouillonblokje toe. Wanneer het kookt laat het dan even 15 minuten koken, zo worden alle ingrediënten goed gaar.

- Voeg daarna de kokosmelk toe en pureer alles fijn met een staafmixer. Wanneer je een iets dunnere soep wilt kun je nu nog wat extra water toevoegen.

 

Soep maken in een elektrisch apparaat, kan dat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *