In november 2016 waren wij op de All you need is food beurs in Zaandam. Daar kregen wij een pak Oat Dream Haver mee. Dat pak ligt al een tijdje in de kast en we hebben geen idee wat we er mee kunnen doen. Kijkend op de website van Oat Dream zien we dat het gebruikt kan worden als melk. Nu liggen er ook peren die op moeten en we hebben een recept als inspiratie.
Morgen krijgen we visite, dus een plan is geboren.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Recept Afdrukken
Perentaart
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 30-50 minuten
Passieve Tijd 30-50 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 30-50 minuten
Passieve Tijd 30-50 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil de peer en verwijder het klokhuis. Snijd de peer in kleine blokjes en haal de blokjes peer door een beetje bloem (dit zorgt ervoor dat de stukjes peer niet allemaal naar de bodem van de cake zakken).
  2. Doe de bloem, bakpoeder, koek- en speculaaskruiden, eieren, Oat Dream haver of melk, basterdsuiker en boter in een kom en meng door elkaar. Als dit goed is gemengd, schep je de stukjes peer door het beslag.
  3. Vet een taartvorm, die in de airfryer past, in en giet het beslag in de vorm.
  4. Zet de perentaart eerst 18 minuten op 160graden in de airfryer, daarna nog eens 10 minuten op 180 graden. Controleer met een sateprikker of de taart gaar is van binnen. Bij de Airfryer Viva van Philips was de taart nog niet gaar en heb ik deze er nog eens 10 minuten op 160 graden ingezet.
Notities

Als je perentaart in de oven klaar maakt, dan deze voorverwarmen op 180 graden en in 50 minuten de taart bakken. Controleer met een sateprikker of de taart gaar is.

Uiteraard kan je ook een cakevorm gebruiken of muffinvormpjes.

* De volgende keer gaan we dit recept maken met gewone melk, met Oat Dream Haver, was het een erg zware en stevige perentaart.

Perentaart
Getagd op:        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *