Donderdag 2 december ben ik ’s avonds te gast bij de Philips Chef Martin in kookstudio Kookidoki. Samen met nog 5 andere airfryer website/facebook beheerders krijgen we een workshop. We gaan een kerstmenu maken in de airfryer. Tijdens het kennismaken worden we getrakteerd op lekker hapjes van Mora. Daarna moet er gekookt gaan worden en worden we in 3 groepjes van 2 verdeeld. Ik ga samen met Maruska brood bakken en we maken het nagerecht.

Wim en Didier maken een Koningssoep en Ton en Marc zorgen voor het hoofdgerecht, eendenborstfilet met truffelpasta. Het recept voor het nagerecht tref je hieronder aan.

27-koning-willem-soepv truffelpasta_img
Foto’s van de Philips Chef.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Recept Afdrukken
Perendroom
Recept van de Philips Chef Dit heerlijke nagerecht is gemakkelijk te maken. Tip: serveer dit gerecht als het nog een beetje warm is. Ook lekker met kaneelijs!
Maaltijd nagerecht
Keuken Nederlands
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd nagerecht
Keuken Nederlands
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil de peren en halveer ze. Haal met een lepel de pitjes eruit en snijd kleine inkepingen in de peren.
  2. Leg in het midden van de plakjes bladerdeeg een klein lepeltje vanille vla en leg hier de peer op.
  3. Vouw de hoeken van het bladerdeeg om de peren heen.
  4. Smeer de plakjes in met een losgeklopt ei en bestrooi met het suiker/kaneel mengsel.
  5. Verwarm de Airfryer voor op 165 graden en bak de flapjes op de ingevette grilplaat af gedurende 15 minuten.
  6. Klop de slagroom met wat suiker stijf.
  7. Garneer de perendroom af met chocolade decoratie, slagroom en vanillevla.
Notities

Je kan het bladerdeeg ook vervangen voor filodeeg, daardoor krijg je een knapperige perendessert.

Perendroom
Getagd op:        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *