Doe eens wat anders met boerenkool.
Wil je meer weten hoe boerenkool van het land in de winkel terecht komt, lees dat dan hier.

Recept Afdrukken
Filotaart met hollandse boerenkool, pompoen, pijnboompitten en feta
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties
personen
Ingrediƫnten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties
personen
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Laat de filodeeg op kamertemperatuur komen.
  2. Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  3. Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn en snijd de feta klein.
  4. Verhit de helft van de olijfolie in de wok of hapjeshap en fruit de knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de pompoenblokjes, boerenkool, paprikapoeder, balsamico azijn en 3 eetlepels waters per persoon toe. Dek de pan af en bak 7 minuten op middelmatig vuur. Roer tussendoor een aantal keer goed door en breng op smaak met peper en een klein beetje zout.
  5. Vet ondertussen een ovenschaal (die in je airfryer past) in met de overige olijfolie en bedek de schaal met het filodeeg. Zorg dat de vellen elkaar overlappen en een stuk over de rand vallen.
  6. Giet eventueel overtollig vocht uit de wok of hapjespan af en roer de pijnboompitten en feta door de groenten.
  7. Schep alles over in de ovenschaal. Vouw de buitenste stukken van het filodeeg naar binnen. Bestrijk de bovenkant van het deeg met wat olijfolie en bak de taart op 170 graden voor 8 minuten.
  8. Haal de taart uit de airfryer en snijd in stukken en verdeel over de borden.
Notities

Wil je dit gerecht in de oven maken, verwarm dan de oven voor op 200 graden en bak de taart af in 10 minuten op 200 graden.

Filotaart met hollandse boerenkool, pompoen, pijnboompitten en feta
Getagd op:        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *