In de allerhande staat een gerecht dat ons aanspreekt, maar we hebben niet alles in huis. Daarom een kleine persoonlijke twist op het gerecht.

Recept Afdrukken
Kipfilet in pastasaus met gesmolten kaas
Dit recept is zo klaar, lekker met een stokbroodje maar kan ook met pasta of gebakken aardappelen.
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediƫnten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Snijd de kipfilet in grote stukken. Verhit de olie in de pan en bak de kipfilets 2 minuten aan elke kant op halfhoog vuur tot ze rondom bruim zijn.
  2. Voeg de pastasaus en de oregano toe en voeg naar smaak zout en peper toe. Laat de kip in de pastasaus 8 minuten op halfhoog vuur pruttelen. Keer halverwege om. Verwarm ondertussen de oven/grill voor.
  3. Neem de pan van het vuur en verdeel de pizzakaas over de kipfilets. Maal er wat zwarte peper overheen en zet de pan 1 minuut onder de ovengrill tot de kaas gesmolten is.
  4. Schep de tomatensaus in het midden van 4 borden en verdeel de kipfilets erover. Lekker met warm knapperig brood of pasta of gebakken aardappeltjes.
Notities

Tip:
- je kunt in plaats van kip ook kalfsvlees gebruiken.
- als je geen pan hebt die in de oven past, dan kan je de pastasaus met de kipfilet ook overgieten in een ovenschaal die je al even hebt voorverwarmd in de oven.

Kipfilet in pastasaus met gesmolten kaas
Getagd op:        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *