Van de week ontvingen wij via The InsidersBENL een pakket met Appelsientje puur sap. Dit sap hebben wij gebruikt voor onderstaand recept. De smaak van het sap is vergelijkbaar met vers geperst sap. Het enige dat we nu niet hadden en wat wel in het recept thuis hoort, is sinaasappelrasp. Maar of we dat echt gemist hebben?

Het recept is te maken zowel in de pan, oven en de airfryer. Uiteraard hebben wij het in de airfryer gemaakt. Voor de mensen die veel last hebben van rook, gebruik een spatdeksel.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Recept Afdrukken
Kip met ras el hanout
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Marokkaanse
Prep Tijd 8.5 uur
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 8 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Marokkaanse
Prep Tijd 8.5 uur
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 8 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Snipper de ui samen met de knoflook en rode peper (zonder zaadlijsten) helemaal fijn in de hakmolen of vijzel het.
  2. Pak een grote platte schaal en meng hierin het uimengsel met de olie, ras el hanout en zout.
  3. Doe de sinaasappelsap ook in de schaal, samen met de sojasaus. Roer goed door elkaar.
  4. De stukken kip smeer je helemaal in met de marinade. Zorg dat ze lekker liggen in de schaal en dek goed af. Laat de marinade minstens 8 uur intrekken.
  5. Bakken kun je in de oven doen op bakpapier, in een pan of, zoals in mijn geval, in de Airfryer. Daar kwamen ze echt briljant lekker uit! De kip moet zo gaar zijn dat die van het botje afvalt.
  6. Airfryer: 20 minuten op 180 graden Oven: 45 minuten op 200 graden Pan: 60 minuten
Notities

Wij hebben er geroosterde pompoen bij gegeten. De pompoen bestrooid met ras el hanout en zout en wat olijfolie erover. Daarna 20 minuten op 180 graden in de oven. De laatste 5 minuten onder de gril.

Kip met ras el hanout
Getagd op:            

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *