Een kapsalon is een gerecht bestaande uit friet bedekt met shoarma, afgetopt met Goudse kaas, even onder de grill gezet, zodat de kaas smelt, met bovenop salade. Vaak wordt de kapsalon geserveerd met knoflooksaus en sambal. Kapsalon wordt ook wel klaargemaakt met kebab, döner, gyros, kip of falafel in plaats van shoarma.

Het gerecht is in 2003 ontstaan toen Nataniël Gomes, de eigenaar van een kapsalon aan de Rotterdamse Schiedamseweg, bij een even verderop gelegen shoarmazaak El Aviva een lunchschotel liet samenstellen met daarin al zijn favoriete ingrediënten. Het werd een regelmatige bestelling, die daarmee de aanduiding ‘kapsalon’ kreeg. Het gerecht werd populair onder jongeren en is in veel Nederlandse en Belgische cafetaria’s en shoarmazaken te verkrijgen. Ook in Duitsland werd het gerecht populair.

Een kapsalon is zeer calorierijk: een kleine portie bevat ongeveer 1200 kcal en de meest gangbare grote portie zelfs 1800 kcal. Daarom maken wij onze kapsalon in de airfryer, dat scheelt een hoop calorieën.

Recept Afdrukken
Kapsalon met kipshoarma
Maaltijd hoofdgerecht
Porties
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Porties
Ingrediënten
Instructies
 1. Bak de kipshoarma in een koekepan. Snij ondertussen de ui in dunne ringen, de tomaat in plakken, schil de komkommer en snij in plakjes en de ijsbergsla in dunne reepjes
 2. Bak de beyerlander ovenfrites 4 minuten in de airfryer.
 3. Neem een aluminium schaaltje of een andere ovenschaal die in de airfryer past. Vul deze eerst met de gebakken frites, dan de kipshoarma er bovenop en dan de geraspte kaas er boven op.
 4. Leg het schaaltje in de airfryer en leg je spatdeksel erop of zet tijdens het opwarmen/grillen van de kaas de lade een stukje open. Laat op 160 graden de kaas smelten.
 5. Haal het schaaltje uit de airfryer en leg de sla, tomaat, ui en komkommer erop en spuit er knoflooksaus en zoete chilisaus overheen.
Kapsalon
Getagd op:    

Eén gedachte over “Kapsalon

 • 9 januari 2017 om 12:45
  Permalink

  Waarom zou je de kip in een koekepan bakken…gaat prima in de airfryer…

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *