Een muffin is een klein gebakje dat meestal in een papieren bakje zit. Het wordt ook wel ‘broodje’ genoemd door de broodachtige structuur. Maar waar komt de muffin vandaan? Daar wordt nogal wat over gediscussieerd. Het broodachtige cakeje komt eigenlijk uit de VS, maar de Engelsen zeggen dat zij de uitvinders zijn van de muffins.

Het verhaal gaat als volgt: Samuel Thomas (een Engelse bakker) leefde in Amerika. Hij heeft van mijn moeder een cakerecept gekregen en dat heeft hij gebruikt voor het maken van muffins. Kortom een Engels recept, uitgevoerd in Amerika.

Wat is het verschil tussen cupcake en muffin

De vorm
Er zijn een paar belangrijke verschillen tussen de cupcake en de muffin. Om te beginnen: de vorm!
Een cupcake is een klein cakeje, het is dan ook de bedoeling dat het cakeje rijst tot aan de rand van het papieren bakje en niet eroverheen. Dit is bij een muffin wel de bedoeling. De muffin heeft een paddenstoel-vorm en rijst tot ver boven de rand van het papieren bakje.

Structuur en inhoud
Ook zit er een verschil in de structuur van de gebakjes: een cupcake heeft echt de structuur van een cake, een muffin heeft meer een broodachtige structuur. Ook zit er in het beslag van een muffin vaak een extraatje: rozijnen, chocola, noten of stukjes appel bijvoorbeeld. Bij cupcakejes is dit niet het geval: deze cakejes krijgen vaak wel een topping gemaakt van boter, poedersuiker en kleurstof of jam. Verder worden ze vaak nog versierd met bijvoorbeeld hartvormige snoepjes, kleine gekleurde balletjes of spikkels.

Bewaren

Bewaren

Recept Afdrukken
Kaas-rösti muffins
Maaltijd bijgerecht
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd bijgerecht
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Klop in een kom van het bakmeel, de eieren, de melk, de olijfolie en het bakpoeder een glad beslag.
  2. Schep de rösti, de geraspte kaas en de oregano met zout en peper naar smaak door het beslag. Schep het beslag in de muffinvormpjes.
  3. Bak de muffins in de op 160 graden voorverwarmde airfryer in circa 20minuten goudbruin en gaar. Check even na 15 minuten of ze niet te hard gaan.
Notities

Deze rösti muffins zijn ook in de oven te maken verwarm de oven voor tot 180 graden en bak de muffins in de oven voor 30 minuten.

Kaas-rösti muffins
Getagd op:    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *