Heel simpel, maar o zo lekker. Gewoon als tussendoortje te eten of als lunch met een lekker kopje soep erbij.

Een hartige cake die je eigenlijk met van alles kan maken. Je kan deze bijv. ook maken met vijgen en pistache noten of met zongedroogde tomaten. Ook goed te doen in kleine muffin vormpjes.

Het originele recept is van Rachel Khoo uit The little Paris kitchen/Mijn franse keuken. Rachel Khoo gaat in Mijn Franse Keuken op culinaire ontdekkingstocht door Frankrijk. In haar kookboek Chez Rachel kookte ze nog in het kleinste keukentje van Parijs. Nu trekt ze langs Franse markten, bergen en kusten om de lekkerste gerechten te ontdekken. Typisch Franse recepten met een twist Heb je zin in Bretonse appeltaart of zandkoekjes? Of houd je meer van coq au vin uit Bordeaux? Rachel geeft haar twist aan typisch Franse recepten. Uiensoep uit Lyon met zoethout, of een tarte tatin met wortel. Mijn Franse Keuken combineert het beste uit twee werelden: de cuisine française en het je ne sais quoi van Rachel Khoo.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Recept Afdrukken
Hartige cake met geitenkaas, abrikozen en walnoten
Ik heb de cake in een Philips Airfryer Avance gemaakt. Als bakvorm is de bakvorm gebruikt die speciaal gemaakt is voor de airfryer. Ik zet deze op de grilplaat, past net iets beter als in het mandje. In het mandje is eigenlijk beter, want dan kan de warme lucht overal er bij komen. De hoeveel is voor het kleine bakje eigenlijk net iets te veel, je kan dan bijv. ook een paar muffin vormpjes vullen met het beslag en die er na bakken.
Maaltijd gebak, lunch
Keuken Frans
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 20 minuten
Porties
plakken
Ingrediënten
Maaltijd gebak, lunch
Keuken Frans
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 20 minuten
Porties
plakken
Ingrediënten
Instructies
  1. In een schaal de bloem, bakpoeder, in stukjes gehakte abrikozen, walnoten en cranberries doen. De geitenkaas verbrokkelen en er ook bij doen. Alles even omscheppen en dan peper en zout toevoegen.
  2. In een andere schaal de eieren kloppen tot die luchtig en bleek van kleur is. Dan geleidelijk de olie, melk en yoghurt toevoegen. Voeg wat peper en zout toe.
  3. Het bloemmengsel rustig door het eimengsel heen kloppen. Niet te hard kloppen want dan wordt het deeg te dik.
  4. Het beslag in een vorm doen die in de airfryer past. De vorm licht insmeren met olijflolie.
  5. De vorm in de airfryer zetten en 15 minuten op 160 graden en daarna nog even 4 minuten op 200 graden. Controleer door met een sateprikker in het midden van de cake te prikken, komt de prikker er droog uit, dan is de cake klaar.
Notities

Voor de oven: oven voorverwarmen op 180 graden en de cake in 40 minuten bakken. Controleer door met een sateprikker in het midden van de cake te prikken, komt de prikker er droog uit, dan is de cake klaar. Anders langer in de oven.

Hartige cake met geitenkaas, abrikozen en walnoten
Getagd op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *