Er ligt nog feta en griekse yoghurt in de koelkast en dat moet op. Even zoeken in de computer of we nog wat lekkers hebben en ja hoor, een gerecht van twee jaar terug komt naar boven. Dat gaan we maken, ook makkelijk om morgen mee te nemen, ik heb een lange dag buiten de deur en dit kan ook prima koud gegeten worden. Lekker veel eiwitten en weinig koolhydraten.

Het wordt dus een frittatta met zoete aardappel, courgette en feta.

Recept Afdrukken
Frittatta met zoete aardappel
Een lekker licht eiergerecht met veel groenten zoals zoete aardappel, courgette en rode ui. Dit gerecht kan je bereiden in een hapjespan, in de oven en ook in de airfryer.
Maaltijd hoofdgerecht, lunch
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht, lunch
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil de zoete aardappels en snijd in plakjes.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en bak de aardappelschijfjes een minuut of 8 rondom licht bruin en schep ze daarna uit de pan.
  3. Snijd de courgette en ui in schijfjes en bak deze ook een minuut of 4 in de pan.
  4. Klop de eieren met een snufje peper, zout en paprikapoeder los en voeg dan de yoghurt en in ringetjes gesneden bosuitjes toe.
  5. Neem een ovenschaal die in je airfryer past en vet deze in met boter of olie. Leg een laagje zoete aardappel op de bodem, daarboven op de courgette en daarna de uien. Heb je nog groente over maak dan nog meer laagjes.
  6. Giet het mengsel van ei over de groente en laat het mooi gelijkmatig uitvloeien over de hele oppervlakte. Verkruimel de feta er over en zet de ovenschaal in de airfryer en bak op 180 graden voor ongeveer 14 minuten totdat de frittata helemaal gestold is.
Notities

Lekker met een griekse salade.

Voor de oven: Verwarm de oven op 180 graden en zet de frittata nadat je de groente en eimengsel in een ovenschaal hebt gedaan ongeveer 25 minuten in de oven totdat de frittata helemaal gestold is.

In de pan: laat de groente na het bakken in de pan en giet het eimengsel eroverheen. Verkruimel de feta er overheen en laat het stollen in de pan.

Frittatta met zoete aardappel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *