In de koelkast ligt nog verse filodeeg en ook nog een puntpaprika, een halve courgette, 2 bosuien en een half zakje geraspte kaas. Er wordt nog wat gehakt bijgehaald en de andere spullen liggen standaard in de keuken. Denkend aan de loempia taart die we al eens eerder hebben gemaakt, wordt nu de Italiaanse versie gemaakt.

Het gaat vandaag op de snelle manier namelijk in de philips viva airfryer en met behulp van het bakblik dat bij deze airfryer hoort (kan ook in de XL).

Dit gerecht kan ook prima in de oven, 20 minuten op 180 graden.

Recept Afdrukken
Filotaart Bolognese
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Knoflook en uien fijn snijden. Paprika en courgette in blokjes snijden. Bosuitjes in ringetjes snijden en cherry tomaatjes in vieren.
  2. Spekblokjes aanbraden en bruin laten worden. Hierna uien en knoflook toevoegen en even mee laten bakken. Daarna het gehakt erbij. Kruiden met zout, peper en paprika poeder.
  3. Als het gehakt bijna gaar is, paprika en courgette erbij doen. Dit even meebakken.
  4. Hierna naar smaak de tomaten saus toevoegen. Alles even laten pruttelen.
  5. Ondertussen de bakvorm insmeren met olijfolie en 1 filodeegvel dubbel vouwen en erin leggen. Het andere vel er kruislings overheen leggen. De bodem van de filodeegtaart bestrooien met een laagje geraspte kaas.
  6. Het mengsel van gehakt en groente in de taart scheppen. Halverwege weer een laagje kaas strooien. Daarna er weer een laag gehakt/groente mengsel opleggen. Bovenop de bosuitjes, halve cherry tomaatjes leggen en daarna weer gerapste kaas erover.
  7. Het overhangende filodeeg over de bovenkant doen en de bovenzijde met olijfolie insmeren.
  8. Zet het bakblik in het mandje of op de grilplaat van je airfryer en bak deze eerst 8 minuten op 180 graden en daarna 3 minuten op 150 graden.
Filotaart Bolognese

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *