Oliebollen eten wij bijna niet, we vinden het vaak vette smaakloze bollen. Op facebook en op diverse foodblogs wordt de laatste dagen veel geschreven over oviebollen. Vanmiddag een pak gekocht en gelijk aan de slag gegaan. Nu gaan we natuurlijk niet alleen een gewone bol maken, maar net even iets anders.

Het beslag wordt gemaakt zoals op het pak beschreven staat, daarna wordt het beslag over drie kommen verdeeld. In één kom gaan er rozijnen bij, bij de ander in stukjes gesneden goudreinet en kaneelpoeder en bij de derde kom zachte geitenkaas, peper en stukjes walnoten. Eigenlijk wilde ik er nog uitgebakken spekjes bij doen, maar daar was even geen tijd voor.

Het deeg ruim een half uur laten rijzen en daarna in de siliconen muffinvormpjes gedaan (niet ingevet en ook niet met bloem bestrooid). Doe ze niet te vol want ze rijzen nog na. Wij hebben niet de extra theelepel olie toegevoegd, door de siliconen vormpjes vonden we dat niet nodig.

De Philips Viva Airfryer voorverwarmd, 3 minuten op 200 graden en dan 4 vormpjes in het mandje gezet. De temperatuur op 180 graden en 10 minuten bakken. Na 10 minuten de oviebollen omdraaien en het siliconen vormpje verwijderen zodat de onderkant ook nog even bruin kan worden. Hierna de rest van de oviebollen bakken en af laten koelen op een rooster.

De oviebollen zijn van buiten hard, knapperig zelfs, en van binnen zacht en luchtig. De geur in de keuken is een kleine bonus, het ruikt in huis naar Oud en Nieuw.
Wij vinden ze erg goed geslaagd, vooral de hartige variant en daarna die met appel.

Koopmans Oviebollen zijn onder andere bij Albert Heijn te koop.

Bewaren

Bewaren

Oliebollen zonder olie –> Oviebollen
Getagd op:            

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *