Van 18 november tot en met 8 januari is Valkenburg aan de Geul helemaal in de ban van kerst. Op zaterdag 19 november was de officiële opening met de Christmas parade en daarna vuurwerk. Wij waren er ’s middags bij.

Rond lunchtijd parkeren we op één van de parkeerplaatsen vlak bij het centrum. Er is daar ruimte genoeg om er met je camper te staan.
Bij vertrek moet er voor 4,5 uur parkeren 8 euro worden betaald, wat een pittige prijs is.

Fluweelgrot
Al lopend door het gezellig uitziende centrum komen we aan bij de Fluweelgrot. Daar moet gelijk al aangeschoven worden in de rij. Helaas kan er geen kerstmarktcombi ticket gekocht worden, dus wordt het later op de dag nog een keer in de rij staan bij de gemeentegrot. Voor een kaartje moet 7 euro per persoon worden betaald.

In de grot kunnen de jassen gelijk open. Buiten was het waterkoud, maar binnen is er een constante temperatuur van 12 graden. In de fluweelgrot loop je een mooie route door de grot met overal mooie kerstversieringen. Ook de schilderingen in de grot zijn erg goed te zien.

Er zijn  veel standhouders aanwezig  met onder andere kleding, tassen, riemen, kerstspullen, zoetigheid, beautydingen etc. Het is gelukkig nog niet erg druk, en daardoor kunnen we goed in ons eigen tempo lopen en alles goed bekijken. Na een uur hebben we het hele rondje gedaan en buiten de uitgang aangekomen komt de lucht van warme wafels ons tegemoet.
De rij bij de kassa is inmiddels verdubbeld.

Gemeentegrot
Ook bij de gemeentegrot staat er een lange rij voor de kassa en ook hier kost een kaartje 7 euro per persoon.
Binnenkomend valt het ons op dat de opzet hier anders is. Niet een mooie éénrichtingsroute zoals in de Fluweelgrot, maar je moet heel veel heen en weer lopen, waardoor het overal erg druk en rommelig is. Hier staan eigenlijk veel dezelfde standhouders als in de andere grot maar ook enkele andere. Na een uurtje houden we het hier ook voor gezien.

Santa’s Vilkerstmarkt-buitenlage
Al lopend door het centrum komen we bij het Th. Dorrenplein dat is verandert in het sprookjesachtige Santa’s Village. In de authentieke uitziende chalets worden hoofdzakelijk kerst gerelateerde artikelen en etenswaren verkocht. Je vindt er oliebollen, crêpes, churros, warme wafels, champignons, reibekuchen en ook de Glühwein ontbreekt niet.

Kerstshoppen
Een bezoek aan Santa’s Village is tevens de ideale gelegenheid om ook een bezoekje te brengen aan het gezellige winkelcentrum van Valkenburg. Sla twee vliegen in één klap en laat je verrassen door het winkelaanbod in de sfeervolle kerststad. Een groot gedeelte van de 70 winkels in het centrum verzorgen prachtige kerstetalages. Vertrekkend vanaf Santa’s Village vind je een perfecte aansluiting op de verschillende winkelstraten. Met de smaakvol verlichte straten maakt het dat Valkenburg aan de Geul echt dè Kerststad van Nederland is.

Wij vinden de toegangsprijzen vrij pittig aan de prijs. Maak een leuke prijs voor een combi ticket die online te koop zijn. Scheelt lange wachtrijen bij beide grotten.

Het is 19 november en helaas geen Sinterklaas en zwarte Piet te vinden in Valkenburg, het is kerst wat de klok slaat.

Meer informatie over openingstijden vind je hier.

Kom je met de camper dan kan je overnachten op camperplaats Valkenburg of bij camping Vinkenhof.

Welke kerstmarkt ga jij dit jaar bezoeken?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Kerststad Valkenburg
Getagd op:                

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *