mercado-antwerpenDit weekend (15-16 oktober 2016) is in het hartje van Antwerpen het allereerste Belgische foodcourt geopend. Het oude postkantoor op de Groenplaats is het decor voor Mercado. Hier vind je dertien verschillende foodstands, een wijn-, koffie- en cocktailbar, één hoofdbar, een bloemenstand en een winkel.

De oorspronkelijke elementen van het oude postgebouw bleven behouden. Naar voorbeeld van de Torvehallerne in Kopenhagen, de London Food Hall en Mercado de San Miguel in Madrid wordt het concept van de overdekte food markets overgebracht naar Antwerpen. In Mercado tref je nieuwe concepten als BoxBirds en Bubble Wafle aan. Achter Mixco, Yalla Yalla en Malar’s Kitchen staan jonge mensen met wereldse roots. Bij andere foodstands draait het dan weer om een het pure product, zoals bij Bufala en Karnivoor.

In het voormalige postkantoor ontstaat een mekka van eetcultuur, een unieke plek en rijk aan geschiedenis. Het wordt een ware foodie heaven, waar je de mogelijkheid hebt om nieuwe smaken te ontdekken en kennis kan maken met verse, authentieke en vooral lekkere gerechten.

Meer informatie over de Mercado vind je op hun website.

Leuk om in december te combineren met de kerstmarkt, die is er weer vanaf 10 december.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geopend: foodcourt Mercado in Antwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *