We zijn naar meerdere Food Truck Festivals geweest om daar heerlijk langs de mooi uitgedoste foodtrucks te lopen, overal kijken wat er te eten valt en dan je keuze maken. Soms delen we dingen zodat we zoveel mogelijk verschillende gerechten kunnen proberen. Geweldig trouwens om te zien hoe elke truck eigenlijk echt een aparte en unieke naam heeft. Dit is natuurlijk makkelijk om te onthouden en we vinden het leuk om te zien hoe de bedenkers van de trucks daar creatief mee om zijn gegaan.

Wij willen vaker deze heerlijke originele snacks, lekkere drankjes, zoete verwennerijen en rijkelijk belegde burgers eten en hebben Het Food Truck Kookboek gekocht. In samenwerking met het Food Truck Festival TREK is een selectie gemaakt van de beste food truck van Nederland. Deze 40 food trucks delen ieder een uniek recept, dat eenvoudig zelf thuis te maken is. De originele recepten zijn speciaal door de truckers voor dit boek bedacht. Van Aziatische snacks tot zoete verwennerijen, van Amerika tot Azië, van frisse salade tot heavy meat. Met invloeden van over de hele wereld zet je thuis gemakkelijk je eigen food festival gerechten op tafel.  Heerlijke cocktails en wijnen maken het kookboek compleet.

food-truck-kookboek1Het boek is onderverdeeld in 5 hoofdstukken namelijk; kick-off, lunchtijd, anti-middagdip, grote trek en keep going! In elk hoofdstuk vind je heerlijke inspiratie voor verschillende gerechten. Van steaktortilla tot zoete of hartige churros en cous-cous met gegrilde groente. De recepten zijn duidelijk geschreven en makkelijk te volgen.
Wat het boek anders maakt als andere kookboeken is het feit dat er van elke foodtruck een persoonlijk verhaal in staat. De eigenaren van de beste foodtrucks komen aan het woord. Ze vertellen hoe ze zijn begonnen en waar hun passie voor eten vandaan komt. Daarnaast wordt er meteen een van hun gerechten uitgelicht. Op deze manier is het kookboek ook leuk om te lezen en leer je meer over de mensen die foodtruck festival TREK zo leuk maken.

Het foodtruck kookboek van Trek is al een tijdje uit. Vanaf het begin van het foodtruck seizoen kun je de boeken bij de Trek festivals kopen en natuurlijk ook via boekhandels en online. Het is een mooi vormgegeven boek met heerlijke recepten en foto’s om van te watertanden.

Hoe dan ook het Food Truck Kookboek is er eentje die niet in je kast mag ontbreken!

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Food Truck Kookboek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *