Heb je zin in een dag met een zilveren randje? Kom dan op 5 juni naar Schoonhoven. Op de jaarlijkse Zilverdag kijk je je ogen uit want de mooie historische binnenstad is die dag omgetoverd tot één grote zilver- en goudsmidwerkplaats. Snuffel langs de grachten tussen moderne sieraden en antieke vazen. Bewonder de originele werkstukken van de Silver Challenge deelnemers en zie kunstenaars aan het werk. Ben je benieuwd of je eigen zilver ‘kunst of kitsch’ is? Laat het gratis taxeren. Ga je mee op ontdekkingsreis in de Zilverstad?

Zilverstad

Wist je dat ze in Schoonhoven al eeuwenlang met zilver werken? Al sinds de veertiende eeuw om precies te zijn. Het stadje telt meer dan 30 open ateliers, galeries en juweliers, de enige Zilvervakschool van Nederland én het Nederlandse Zilvermuseum binnen haar stadsgrenzen. Geen wonder dat Schoonhoven de Zilverstad heet! Als je niet kunt op 5 juni heb je dus meer dan genoeg reden om de stad met het zilveren randje alsnog een keer te bezoeken.

Hier moet je zijn op 5 juni

Op 5 juni kun je tussen 10.00 en 17.00 uur genieten van alles wat de Zilverstad te bieden heeft. Maak er een gezellig dagje uit of een lang Pinksterweekend van. Want naast al het zilver zijn er volop winkels, cafés en restaurants in Schoonhoven en omgeving. En je kunt er natuurlijk ook in een Be Breakfast of hotel logeren. Rondom het centrum van Schoonhoven liggen vijf gratis parkeerterreinen, de P-borden wijzen je de weg vanaf de rondweg. De bus of –nog leuker- de veerpont nemen, kan uiteraard ook. Is Schoonhoven op 2e Pinksterdag ook voor jou the place to be?

bron: verkeersbureaus.info

Een dag met een zilver randje in Zilverstad Schoonhoven
Getagd op:    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *