We waren afgelopen dinsdag op de Vakantiebeurs in Utrecht om de nieuwste reistrends te spotten. Wat zijn de reistrends voor 2017?

We willen in 2017 zinvol bezig zijn, niet altijd luieren aan de waterkant. De belangstelling voor vrijwilligersreizen zijn gestegen. Ook is er veel animo voor overnachten en meewerken bij een (biologische) boer. We willen meer beleven, de locals ontmoeten en meer van het land zien.

Ook de (rivier) cruise is in trek, niet alleen bij ouderen maar ook bij de jongeren. Dit als alternatief voor een all-inclusive resort, waar vaak niets te beleven is. Je reist namelijk super relaxed en gezellig. Omdat alles is vooruitbetaald, houdt je overzicht over je uitgaven. Onderweg wordt er regelmatig gestopt om leuke plekjes te bezichtigen.

We gaan vaker gezellig in eigen land of in Duitsland of Belgie met vakantie. We willen ons namelijk op vakantie geen zorgen hoeven te  maken over veiligheid. Ver weg van huis voelen we ons onveilig vanwege terroristische aanslagen, en vanwege alle veiligheidschecks geeft vliegen een hoop extra wachttijd en daar hebben we geen zin in.

Als we toch ver weg willen reizen, willen we wel een unieke ervaring opdoen. Bijv wandelen in Zuid Amerika of wilde dieren bekijken in Afrika of een boeddhistische klooster bezoeken in Azië. Maar dan wel in luxe, niet meer in een tentje overnachten, maar ’s avonds van een drankje genieten op de veranda van een luxe hotel. Volgens Lonely Planet zijn dit de verweg vakantielanden voor 2017;
Canada, Colombia, Dominica, Nepal, Mongolië, Oman, Myanmar en Ethiopie.

Ook citytrips worden favoriet in 2017. Vooral de middelgrote steden zijn in trek zoals Milaan, Budapest, Kopenhagen, Reykjavik, Valencia en Porto.

De camperroadtrip is ook een trend. Een huis op wielen die staat voor vrijheid en natuurbeleving. Huren is het credo, want de moderne mens koopt geen camper, want bezit is immers niet belangrijk. Het gaat om de beleving.

Wil je meer informatie over de vakantietrends 2017, dan kan je dit weekend nog naar de vakantiebeurs in Utrecht of op 21 en 22 januari naar de beurs bijzondere reizen in Breda.

Wat zijn jouw vakantieplannen voor 2017?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

De reistrends in 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *