Antwerpen, een stad waar we al meerdere keren  zijn geweest. Voor de kerstmarkt, de vogelenmarkt op zondagochtend, een geocache rondje of om zomaar wat rond te wandelen in de grote winkelstraat.

De route, klik voor een vergroting.

Dit keer pakken we het anders aan. We hebben een lijst met culinaire winkeltjes – chocolatiers, patisserie’s, restaurantjes en een slager-  op de kaart gezet en daar een logische gps route van gemaakt. De auto wordt in de parkeergarage Groenplaats geparkeerd en vanaf daar gaan we een wandeling maken van ruim 4,5 km culinair plezier. Onderweg komen we langs Nata Lisboa, Burie, Joost Arijs, Juliette, Patty Cake, Philips Biscuit, Mary, Goossens, Frites Atelier Amsterdam, Neuhaus, Galler, Laduree, Barnini, de zaterdagmarkt, the Chocolat Line, Desire de Lille, Antwerpen Chocolat Store, Chofleur, Quetzal, Chateau Blanc, Waffle Factory, Bastin, Nello, Elisa, Sofie, Goeminne, Amylin, Sjokolat en Momade. We eindigen onze ruim 5 uur durende tocht bij Mercado Foodcourt.

Behalve de door ons uitgezochte gelegenheden komen we onderweg nog veel meer leuke winkeltjes tegen en vergapen we ons aan de heerlijkheden in de etalages en de winkels. We kunnen ons niet inhouden en kopen onderweg een paar lekkernijen zoals macarons bij Momade en op de markt  suikervrije chocolade en een paar Portugese pastel de nata’s.

Het weer was echt winters, het heeft de hele middag gesneeuwd, maar dat weerhield de mensen er niet van om bij bakkerij Goossens en bij Frites Atelier Amsterdam in de rij te gaan staan.

Wij hebben heerlijk geluncht bij Rubens Inn en drinken later op de middag warme chocolademelk bij Quetzal.

We kijken terug op een heerlijke middag in Antwerpen en komen zeker terug als het terrasjes weer is om dit rondje nogmaals te doen.

TIP: De Antwerp Chocolate Week is een proeverroute voor iedereen die chocolade lust. Je kan dit individueel of in groep doen.  In 2017 loopt de chocoladeweek van vrijdag 3 maart tot en met zondag 12 maart 2017. Meer info vind je hier.

Deze diashow vereist JavaScript.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Culinaire route Antwerpen.
Getagd op:    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *