Vrijdag 2 december gaan wij naar de studio van de foodhallen in Amsterdam om de televisieopname van de nieuwjaar aflevering van “ 24 Kitchen aan tafel” met Miljuschka Witzenhausen bij te wonen. 24Kitchen Aan Tafel informeert je over alles wat er speelt op het gebied van eten, drinken en kooktrends en bespreekt tegelijkertijd alle zin en onzin waar het gaat om voedsel.

Om even voor 10:00 komen wij aan bij de P & R garage Bos en Lommer. Hier parkeer je je auto 24 uur voor €1 en koop je een openbaar vervoer kaartje voor €5 voor  maximaal 5 personen om heen en weer naar het centrum te reizen. Na 10min wachten brengt lijn 7 ons naar de Kinkerstraat/Ten Katestraat waar we midden op de markt uitstappen. Over de markt lopen we naar de ingang van de foodhallen en gaan we op zoek naar de studio.

aantafelDe opnames zouden oorspronkelijk om 10.45 uur beginnen en tot 13.30 uur duren. Maar het loopt allemaal uit. Om 11.30 uur mogen we de studio in en krijgen we instructies. Ook moeten we diverse keren applaudisseren. Maar er gebeurt nog steeds niets. Wel zien we Epke Sonderland rondlopen en ook Jannie van der Heijden, maar van Miljuschka nog geen teken. Om 12 uur lijkt het te gaan beginnen en komt Miljuschka ook aan tafel zitten, maar dat is van korte duur. Ze verlaat de studio en we krijgen te horen dat ze ziek is en dat Janny van der Heijden de presentatie gaat overnemen, maar dit dat nog wat voorbereiding vereist. We mogen de studio verlaten om wat te gaan eten en worden om 12.45 uur weer terug verwacht.

streetfood2streetfoodWe gaan een deurtje verder naar de foodhallen waar allerlei foodtentjes hun waren verkopen in een grote hal. Wij gaan na een snelle selectie voor ViêtView: Vietnamese street food met onder andere broodje caramelized porkbelly en chicken spring rolls. Terwijl wij genieten van ons eten wordt naast ons de marketing en de kaart besproken van een van de restaurantjes hier in de hal wat ons ongewild een leuk inkijkje geeft hoe gerechten en prijzen bepaald worden 😉

Om 12.45 uur zijn we weer terug in de studio en de opnames gaan beginnen. Gasten zijn onder andere olympisch kampioen Epke Sonderland die verteld over hoe hij als sporter met voeding omgaat,  Monique van Loon van Culy.nl die haar visie geeft over foodfotografie en haar visie over powerfood en de nieuwe trends voor 2017. Een visexpert verteld over de bijvangst in de visserij en hoe wij daar eigenlijk duurzaam mee om zouden moeten gaan. Verder wordt er een quizje gedaan en is er een aziatische kokkin die uitleg geeft over dimsum.

Na de opnames lopen we eerst nog even de markt over in de Ten Katestraat, deze markt is er dagelijks. Daarna volgen we het spoor van tram 14 en de bordjes naar de Dam. We zien een leuk straatje en denken een stuk af te kunnen snijden, maar helaas het loopt dood. Hier is het ROC gevestigd en zien we dat je voor 5 euro, 5 dagen in de week, kan reserveren voor een High Tea. We kijken even naar binnen en het ziet er geweldig uit en er zitten mensen heerlijk te smikkelen.

macaronsWe lopen verder en komen nog een heel leuk zaakje tegen PepperMango waar de toonbank vol ligt met macarons in allerlei smaken, wij kiezen voor de redelijk veilige smaken Citroen, Salted Caramel, Rooibosthee en Framboos.
Ook passeren we Saras Pancakehouse, een gezellig uitziend typisch hollands tentje. Hier gaan we de volgende keer zeker naar binnen!

Uiteindelijk arriveren we in het centrum en nemen we een kijkje bij Magna Plaza dat helemaal in de kerstsfeer is. We lopen door de diverse winkelstraten, kijken rond op de Dam, genieten van alle mensen die rondlopen, verbazen ons over de vele kaaswinkeltjes en lopen langs de etalages van de Bijenkorf. We zijn verbaasd over hoeveel toeristen er rond lopen in Amsterdam, het is en blijft een stad die 365 dagen per jaar leeft. Weer of geen weer.

Om 5 uur zijn we het zat en nemen we tram 14 terug naar de P & R Bos en Lommer.

Amsterdam, we komen zeker nog een keer terug maar dan weer met de camper en de fietsen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Aan tafel met 24 Kitchen in Amsterdam
Getagd op:            

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *